Babeczki to rewelacyjna propozycja cukiernicza na wiosenno – letnie przyjęcia na świeżym powietrzu. Niewielkie ciastko, w wygodnej papilotce nie wymaga ani talerzyka ani widelczyka – można je po prostu wziąć do ręki i skonsumować. Babeczki smakują znakomicie i można je przygotować na setki sposobów, a na jeszcze więcej ozdobić. Muffiny to propozycja nie tylko dla łasuchów – jeżeli cukier i dżem zastąpimy np. aromatycznymi ziołami, serem feta i suszonymi pomidorami, to upieczemy oryginalną przekąskę.
Zanim rzucicie się do analizowania przepisów, mieszania składników i rozgrzewania piekarników – spójrzcie na kilka inspirujących zdjęć.
Nie tylko Ciasteczkowy Potwór uwielbia ciasteczka:
Truskawka w roli głównej:
Moc ciemnej czekolady:
Muffinki z fetą, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami – smaczna alternatywa dla słodkości:
Zielono i zdrowo? Szpinakowo!
Powiązane wpisy