Kolorowe donuty sycą samym swym widokiem, a co dopiero po zjedzeniu jednego, dwóch lub trzech?

Donut, oponka czy pączek? Oto jest pytanie!

Tłusty czwartek skutkuje u sporej części społeczeństwa oponką. Po co więc zjadać pączki, skoro można po prostu zjeść oponki? Oponka tu, oponka tam… – to ma swój sens! Oponki, czyli polski odpowiednik amerykańskich donutów to rodzaj słodkiego ciasta smażonego w głębokim tłuszczu, zupełnie jak pączki! Od pączków odróżnia je kształt, a konkretnie: dziurka, a jeszcze konkretniej: jej brak w pączku i obecność w donutcie. Mimo że Narodowy Dzień Donuta obchodzony jest w Stanach Zjednoczonych w pierwszy piątek czerwca – my połączmy go z rodzimym tłustym czwartkiem! 

Donut donutowi nierówny. Ale… wszystkie są równie słodkie!

Donut to nic innego jak znana i lubiana w Polsce oponka - można zrobić je samodzielnie lub kupić w sprawdzonej cukierni

Kolorowy donut? Może być taki! I to nie tylko za zewnątrz, ale również w środku! Spróbuj!

Kolorowe ciasto donuta? To możliwe! Wystarczy sięgnąć po barwniki spożywcze

Jedząc oponki czujesz przysłowiowe „niebo w gębie”? Z taką polewą to uczucie jest jak najbardziej uzasadnione!

Donut z niebiańską polewą? Niebo w gębie gwarantowane!

Ile donutów pochłonąłeś dzisiaj? Pamiętajcie, że w tłusty czwartek oraz amerykański dzień donuta żadne limity nie obowiązują!

Pączków i oponek nigdy dość? W tłusty czwartek limity nie obowiązują!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *