Naczynia Philipiak to wysokiej jakości garnki do gotowania, pieczenia i duszenia dowolnych potraw

Mówi Wam coś nazwa: Philipiak?

Wszyscy, którzy mieli okazję spróbować potraw przygotowanych w naczyniach Philipiak mogą potwierdzić, że… garnek ma znaczenie! Garnki różnią się od siebie na przysłowiowy pierwszy rzut oka – mają różne pojemności, kształty, kolorystykę i wykończenie. Warto jednak rzucić okiem po raz drugi i wziąć pod lupę materiał, z którego zostały zrobione – to w nim bowiem tkwi zasadnicza różnica między garnkami a GARNKAMI. Philipiak oferuje swoim klientom naczynia, wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. W tych garnkach gotuje się nie tylko z przyjemnością, ale i zdrowo, a smak jedzenia jest… musicie przekonać się sami! 

Po pierwsze jakość!

Garnki do gotowania powinny być wykonane z bezpiecznych dla zdrowia materiałów, które nie reagują z żywnościąJakość garnków, w których codziennie przygotowujemy potrawy dla naszej rodziny to coś, w co zdecydowanie warto zainwestować. Nawet (a może zwłaszcza?), gdy nie jest się kucharką idealną. Ja na przykład notorycznie coś przypalam, coś rozgotowuję lub duszę – jednym słowem bliżej mi do bohaterek kryminałów niż do perfekcyjnej pani domu. A skoro już przypalam i rozgotowuję, i duszę – to chcę mieć pewność, że tak potraktowane przeze mnie potrawy nie zyskają dodatkowo posmaku teflonu, glinu, czy TFA. To wszystko są substancje nieobojętne dla naszego organizmy, które z kiepskiej jakości naczyń mogą przedostawać się do jedzenia w nich przygotowanego. Kiepsko? Owszem! Philipiak sprzedaje naczynia ze stali nierdzewnej, w których możemy przypalić nawet kiszoną kapustę! Materiał jest bezpieczny dla zdrowia i w żaden sposób nie reaguje z jedzeniem.

Równie ważna jak materiał jest konstrukcja garnka - połączenie korpusu z dnem, uchwyty i pokrywkaPo drugie: konstrukcja!

Ustaliliśmy już, że dobry garnek to garnek wykonany z najwyższej jakości materiału. Innym czynnikiem, który ma znaczący wpływ na ocenę naczynia jest jego konstrukcja. Łączenie korpusu z dnem garnka powinno być nieco zaokrąglone – wówczas łatwo będzie wydobyć  niego potrawę do ostatniej łyżki i równie łatwo go umyć. Dobrze wyprofilowana podstawa garnka z wysokiej jakości rdzeniem aluminiowym pozwoli na równomierne i efektywne nagrzewanie się potrawy, a szczelnie przylegająca szklana pokrywka – umożliwi obserwowanie gotującej się potrawy. Bardzo ważnym elementem tej garnkowej układanki są uchwyty – powinny być solidnie przymocowane i nie powinny nadmiernie się nagrzewać podczas użytkowania.

Wciąż nieprzekonani? Przekonajcie się, czy warto zainwestować w naczynia Philipiak – wystarczy wziąć udział w jednym z ogólnodostępnych pokazów. Warto!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *